knijp nooit een baldog in z'n bullen
het dier raakt er de kluts van kwijt
het zal hem met paniek vervullen
zodat hij die van u afbijt

John O'Mill


Effe tellen!

Tel het aantal "F-en" in de volgende tekst:

FINISHED FILES ARE THE RE-

SULT OF YEARS OF SCIENTIF-

IC STUDY COMBINED WITH THE

EXPERIENCE OF YEARS

Helemaal onderaan staat het goede antwoord. Maar alleen kijken als je geteld hebt!"Slib of the tongue"

In kookboeken, folders van de visverwerkende industrie, recepten etc. wordt vaak gesproken van 'slibtong'. Af en toe zie je wel eens 'sliptong' staan. Een foutje, zou je denken, want het gaat om tong die zich in het slib van de bodem thuis voelt. Maar als je de Dikke van Dale er op naslaat, komt het woord 'slibtong' niet voor, en 'sliptong' wel. Wat blijkt:

De juiste schrijfwijze is 'sliptong': het gaat om ondermaatse tong, die door de mazen van het net kan slippen.

Met dank aan Frits Heimweg.


Probeer de zwarte punt te vinden.


Een wezen dat Zog heette arriveerde in een vliegende schotel op aarde om uit te leggen hoe oorlogen konden worden voorkomen en hoe kanker kon worden genezen. Hij kwam met die boodschap van Margo, een planeet waar de bewoners converseerden door middel van scheten en tapdansen. Zog landde 's avonds in Connecticut. Hij had nauwelijks een voet aan de grond gezet toen hij een huis in brand zag staan. Hij rende het huis binnen, scheten latend en tapdansend, om de mensen te waarschuwen voor het verschrikkelijke gevaar waar ze in verkeerden. Het hoofd des huizes sloeg Zog met een golfclub de hersens in.

Kort verhaal van Kilgore Trout


Een ijsvogeltje zit op de noordpool en heeft het erg koud. Er komt een ijsbeer aangelopen die het vogeltje ziet zitten bibberen. Hij loopt naar het vogeltje toe, draait zich om en schijt hem onder. Het ijsvogeltje kijkt eerst wat vreemd, maar krijgt het daarna behaaglijk warm en begint enthousiast het hoogste lied te fluiten, zoals alleen ijsvogeltjes dat kunnen. Een poolvos komt op het lied van het ijsvogeltje af. Hij pakt het ijsvogeltje voorzichtig tussen duim en wijsvinger, trekt hem uit de prut, spoelt hem zorvuldig af in een gat in het ijs en verorbert het vogeltje met één hap.

Moraal:  Niet iedereen die je in de stront laat zakken is je vijand, niet iedereen die je uit de stront trekt is je vriend, en, hou je gedeisd als je het naar je zin hebt.


Verbale communicatie is en blijft erg moeilijk:

Lopen twee koeien in de wei. Zegt de ene "Boe". Zegt de andere "Ik had je toch al gezien".


Echt waar:

De uitdrukking "stinkend rijk" is ontstaan in de tijd dat de welgestelden in de kerk werden begraven alwaar zij nog lang hun geur lagen te verspreiden.


Effe tellen - Antwoord (lees dit alleen als je de vraag bij "Effe tellen!" hierboven hebt beantwoord):

Hoeveel "F-en" heb je in de tekst geteld? Drie?

Fout, het zijn er zes - GEEN GRAPJE!!!

Lees de tekst nogmaals.

De reden is dat ons brein het woordje "OF" niet verwerkt. Ongelooflijk of niet? Iemand die alle zes de "F-en" de eerste keer gelijk heeft geteld is een genie! Drie is normaal. Minder is stom.